Assalamualaikum, hai, hallo, hey !
hari ni hari khamis kann, so hari ni juga lah test 1 untuk subjek culinary arts 2 . Alhamdulilah, semua berjalan dengan lancar. He he he. but, ada somethings funny happen today. bila kita rang lupa masukkan tulang ayam dalam stock. Ha ha ha. tak jadi lah stock kan tanpa tulang ayam tu. So, kita rang masak balik dan masukkan lah tulang ayam tu. He he he. pelik, semua tak perasan yang tulang ayam tu tak masuk pun dalam stock tu. ha ha ha. nasi yang kita masak tu pun tak jadi sebab nya kita guna bukan stock ayam. tapi stock sayur. ish ish ish. What to do kann. nak masak lagi sekali, tak da beras. limited kann. at the end, chef tak judge pun nasi yang kita rang masak. chef judge ayam ja and the rest .
our menu is "Roasted Chicken Thigh And Mashed Sweet Potato With Poached Egg" . Panjang lebar kan nama menu kita rang. ewah. macam nama anak dan bapa kann. he he he. nak resepi ? nanti aku buat entry untuk resepi ni okey.
TADAA ! Tu dia menu kita tadi "Roasted Chicken Thigh And Mashed Sweet Potato With Poached Egg.
Our food judging by Chef Fabian Fung.
So far so good, cuma ada salah juga lah kan. no perfect. salah nya kat sini is nasi dengan mashed sweet potato. dua dua dah starch kann. sepatut nya kena pilih antara dua ni ja sama ada nasi atau mashed sweet potato tu. okey, silap silap.
Ayam kita rang pula masak luar tapi dalam separuh masak . he he he. set masa dan temperature yang salah. tak sesuai. but, Chef cakap tadi our decoration kemas. Hygiene pun ok.
About sauce pula rasa tak menyengat. Rasa nya macam creamy sikit.
So, semoga markah pun ok kan. kita rang dah cuba yang terbaik.
from judging we know what we can do, right . and we can learn a new things . beside that, we can improve our skills. ewah ewah.
At the end, kita rang berpuas hati dengan hasil ni.
By the way, Have A nice day People !
*ASSALAMUALAIKUM, THE END, SEKIAN*
No comments:
Post a Comment